ARICILIK

26 Mart 2008 Çarşamba

ARI ÜRÜNLERİ

Ülkemizde arı ürünleri denince akla ilkönce bal ve balmumu gelir. Diğer arı ürünleri malesef tüketici tarafından yeteri kadar tanınmadığı ve talep edilmediği için arıcı tarafından ikinci planda kalır.

Son yıllarda özellikle yurtdışında gelişen apiterapi sayesinde polen, arı sütü, arı zehiri ve propolis üretiminde artışlar meydana gelmiştir. Yurtiçinde de tüketici bilinci arttıkça bu ürünlere olan talep çoğalmaktadır. Arıcılar yavaş yavaş bal ve balmununun yanı sıra diğer arı ürünlerinin üretimine de yöneliyorlar. Önümüzdeki yıllarda doğal besinlere olan ilgi büyüdükçe, tüketicinin gözünde polen, arı sütü ve propolisin de en az bal kadar değerli bir arı ürünü olacağı öngörülebilir.

Kaynak: Güner KAYRAL Yeni Teknik Arıcılık

Hiç yorum yok: